Такі млинці готуються простіше та швидше: "Мастер Шеф" Литвинова дала цікавий рецепт
Колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як за 10 хвилин приготувати неймовірно смачні та ніжні млинці по-марокканськи.
Такі млинці можна робити і з мʼясною начинкою, і з солодкою, але цього разу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова вирішила додати до них сир.
Для приготування марокканських млинців "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- манна крупа - 250 г
- борошоно - 40 г
- сіль - 1/2 ч.л.
- дріжджі сухі - 5 г
- розпушувач - 1 ч.л. з гіркою
- вода тепла - 500 г
- сир моцарела для начинки - 125 г
Спочатку "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова змішує манку, борошно, сіль, а також розпушувач і дріжджі - завдяки цим двом інгредієнтам млинці виходять такі пористі.
Заливаємо суміш сухих інгредієнтів теплою водою та перемішуємо. "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова швидко пробиває тісто занурювальним блендером до появи пухирців.
Миску з тістом накриваємо плівкою, рушником і даємо йому відпочити 15 хвилин. Смажити марокканські млинці треба на розігрітій пательні лише з одного боку.
"На поверхні з'являється багато пор, вони такі пористі-пористі. Коли ви бачите, що вся поверхня стала одного кольору, і бульбашки зникли, можна знімати і начиняти", – пояснює "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
На готові млинці викладаємо шматочки моцарели та заліплюємо їх, як вареники. Готові млинці з начинкою зірка "Мастер Шеф" складає на пательню, змащену вершковим маслом, та під кришкою на малому вогні прогріває їх ще 5 хвилин, щоб сир розтікся.