Таких смачних дерунів ви ще не їли: переможниця "Мастер Шеф" дала покращений рецепт
Переможниця тринадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Аліна Бурик показала, як приготувати "королівський" картопляний дерун із мʼясною начинкою та грибним соусом.
Для приготування чотирьох величезних дерунів із мʼясом "Мастер Шеф" Аліна Бурик бере такі інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- яйця - 2 шт.
- борошно - 100 г
- мʼясний фарш (одразу приправляємо його сіллю та спеціями) - 400 г
- сіль, перець та спеції (копчена паприка, ароматні трави) - за смаком
- олія для смаження
Для грибного соусу нам знадобиться:
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- гриби (будь-які) - 500 г
- сметана жирна - 200 г
- сіль і мелений перець - за смаком
Картоплю "Мастер Шеф" Аліна Бурик натирає на тертці та добре відтискає від зайвої рідини. До тертої картоплі додаємо яйця, борошно, сіль, перець, копчену паприку, ароматні трави та перемішуємо до однорідності.
Смажити такі деруни треба на розігрітій пательні з олією по одному за раз. На сковороду викладаємо частину картопляного тіста, на нього мʼясний фарш, а зверху знову закриваємо його картоплею. Смажимо під кришкою на невеликому вогні по кілька хвилин з обох боків до золотистої скоринки.
Після цього "Мастер Шеф" Аліна Бурик перекладає деруни на деко, застелене пергаментом і відправляє їх у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Тим часом на розігрітій сковороді з олією обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями. Трішки підсолюємо її та додаємо гриби, сіль, перець, улюблені спеції та смажимо до готовності. В кінці зірка "Мастер Шеф" додає сметану, перемішує та вимикає вогонь. Подаємо деруни з грибним соусом.