Таку смачну сирну запіканку ви ще не куштували: кулінар дала покращений рецепт
Кулінарна блогерка Наталія Жук поділилася з українцями покращеним рецептом сирної запіканки, яка виходить смачнішою, ніжнішою та красивішою за звичайну.
"Такої сирної запіканки ви ще точно не куштували", – наголосила блогерка.
Для приготування ніжної сирної запіканки нам знадобляться такі інгредієнти:
- сир кисломолочний - 450-500 г
- яйця - 2 шт.
- сметана - 100 г
- цукор - 60-80 г
- ванільний цукор - 10 г
- крохмаль кукурудзяний - 25 г
Крім того, кулінар додала до запіканки ягоди (лохина та малина) + трішки крохмалю, а також прикрасила її ванільним пудингом, або ж можна використати згущене молоко.
У глибокій мисці змішуємо кисломолочний сир, яйця, сметану, цукор, ванільним цукор і крохмаль. Блендером перебиваємо сирну масу до однорідності.
У форму, застелену пергаментом, викладаємо сирну масу. Блогерка використала форму 22х12 см. Приблизно 200 г ягід трішки присипаємо кукурудзяним крохмалем та рівномірно викладаємо зверху на сирну масу.
Випікаємо сирну запіканку в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин, а потім вимикаємо нагрів та лишаємо запіканку постояти в закритій духовці ще приблизно 20 хвилин.
"Поки запіканка випікається, я ще вирішила зварити ванільний пудинг. Приготувала за інструкцією, розмішала з молоком, та поставила на вогонь, додала цукор та варила на маленькому вогні до загущення", – розповіла кулінар.
Даємо запіканці повністю охолонути, зверху поливаємо її пудингом або згущеним молоком.