Тандем дині та кавуна: рецепт серпневого вітамінного салату – для тих, хто стежить за фігурою
Для всіх наших шановних читачів, які не знають, чим себе зайняти на кухні в ці вже "комфортні" за погодою серпневі дні, є дуже цікава ідея. У тому випадку, якщо ви стежите за фігурою, влітку найкраща альтернатива тістечкам і тортам — фрукти та ягоди. Свіжі вітаміни - їх можна їсти просто так, а можна включати до салатів. Щоправда, не всі поєднання вдалі.
Про цей яскравий літній рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різних страв у соціальних мережах.
Цей салат яскравий, як літо, і не менш смачний, ніж салати з манго та іншими екзотичними фруктами. А ось мед у салаті не є обов'язковим, особливо якщо ви суворо підраховуєте калорії.
Що нам потрібно із продуктів:
- Філе дині - 200 г;
- Філе кавуна - 200 г;
- волоські горіхи - 50 г;
- мед – чайна ложка;
- кавуновий фреш для заправки – чверть склянки.
Спосіб приготування
Підготуйте необхідні інгредієнти для солодкого салату з дині та кавуна. Слідкуйте за тим, щоб і кавун, і диня були досить стиглими – тоді можна мед не додавати!
Промийте диню, розріжте її на дві частини та видаліть насіння. Ложкою для морозива виріжте з м'якоті кульки і викладіть в глибоку ємність. Такі самі маніпуляції проробіть і з кавуном - з цієї ягоди кісточки необхідно вибирати вручну.
У салатник із ягодами вичавіть 1 ч.л. лимонного соку, натріть цедру половини лимона і нарвіть промиті листочки свіжої м'яти. Додати квітковий мед. Дуже обережно все перемішайте.
Викладіть кавунові та динні кульки в креманку, подавайте салат до столу відразу ж після приготування, доки страва не випустила сік. За бажанням солодкий фруктовий салат з дині та кавуна можете подати в дуеті з парою кульок морозива на ваш смак: молочного, шоколадного, крем-брюле.
Також, ці гострі огірки стануть вашою улюбленою закускою: рецепт простої страви.