Теперь тыкву полюбят все: рецепт вкуснейшей картофельно-тыквенной запеканки

Теперь тыкву полюбят все: рецепт вкуснейшей картофельно-тыквенной запеканки

Авторка кулинарной книги "Твои лучшие рецепты", украинская фудблогерка Татьяна Юшина поделилась рецептом невероятно вкусной картофельно-тыквенной запеканки.

"Очень вкусное блюдо, может быть и как гарнир, и как основное блюдо на ужин, например. Нравится даже тем, кто не любит тыкву! Все благодаря специям, сладкому перцу и зеленому луку", – советует кулинар.

Ингредиенты для картофельно-тыквенной запеканки:

  • картофель – 300-400 г
  • тыква – 400 г
  • перец сладкий – 1 шт.
  • перец чили – 0,5 шт. (или немного сушеного)
  • лук зеленый - 3 перьев
  • яйца – 2 шт.
  • молоко - 150 г
  • сыр твердый – 50 г
  • соль и специи – по вкусу

Картофель нарезаем кубиками и отвариваем в подсоленной воде до готовности.

Нарезаем остальные овощи: тыкву – кубиками, сладкий перец – соломкой, зеленый лук – мелко.

На разогретой сковороде с небольшим количеством растительного масла обжариваем тыкву. Добавляем перец, лук, измельченный чили и обжариваем все вместе до мягкости тыквы. В конце добавляем соль и перец по вкусу.

В глубокую форму для запекания выкладываем вареный картофель и жареную тыкву с овощами.

Для заливки смешиваем яйца, молоко, солим и перчим по вкусу. Заливаем овощи этой смесью, а сверху посыпаем все натертым сыром.

Отправляем запеканку в разогретую до 180-200 градусов примерно на 20-30 минут до румяности.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Бензин, дизель та автогаз: що буде з цінами до кінця року

Улюблений сніданок із лаваша: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт лінивої піци

Нардеп-військовий розповів про реальну ситуацію на фронті: "Не вірте пройдисвітам, які заявляють..."

Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку

Податки, проїзд, комуналка: які пільги нададуть пенсіонерам у жовтні

Гороскоп на 3 жовтня для всіх знаків Зодіаку: дізнайтеся, кого чекають виклики у кар'єрі

Чому не можна відкривати вікна 3 жовтня і навіщо сьогодні їсти часник: прикмети та заборони на Діонісія

Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу

Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту

Як правильно садити лохину: поради та секрети від професійних фермерів

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила