Тертка тупа, а чоловіка в домі немає: як швидко її заточити - розбереться кожен
Багато рецептів вимагають використання тертки, наприклад, щоб подрібнити овочі або отримати натертий сир. Однак такий простий пристрій з часом втрачає свою якість.
Купувати нову тертку зовсім не обов'язково, адже кулінари можуть легко її заточити своїми руками. Для цього є одразу кілька способів.
Перший – за допомогою ножа з тонким лезом. Вставте його в кожен отвір тертки, а потім акуратно прокрутіть його кілька разів. У цьому весь секрет. Однак варто бути обережнішими, щоб не поранитися під час використання та миття, а також щоб не пошкодити лезо ножа.
Крім того, у цій справі кулінарам допоможе звичайна фольга. Шматок сумнівайте і притисніть, зробивши невелику кульку. Після цього просто натріть зім'яту фольгу на тертці. Навіть найдрібніші леза стануть гострими, потім потрібно лише промити тертку від залишків фольги.
Є ще один спосіб з використанням викрутки. Його сміливо можна назвати "дідівським", оскільки він знайомий людям старшого покоління. Візьміть інструмент і прокрутіть, намагаючись міцно притиснути метал до лез. Так потрібно пройтися по кожному отворі.
Раніше ми повідомляли, що і рибку з'їсти, і чисті руки: шикарний спосіб очищення луски без ножа. Ось кілька дієвих способів, які допоможуть обійтися без купи незрозумілого бруду під час такого процесу .