Тільки огірки та помідори - минуле століття: рецепт консервації на зиму з овочевого асорті
Якщо вам набридли звичайні соління з огірків та помідорів, спробуйте приготувати овочеве асорті. Виходить дуже різноманітна, смачна та яскрава закуска.
Рецепт дуже простий та не вимагає стерилізації банок. Однак важливо вибрати для заготівлі стиглі та цілі овочі, без пошкоджень.
Інгредієнти:
- огірки;
- помідори;
- морква;
- кабачки;
- болгарський перець;
- часник;
- часник;
- цвітна капуста;
- парасольки кропу;
- листя хрону (при бажанні можна замінити на листя смородини та вишні);
- лаврове листя;
- чорний перець горошок.
Для маринаду на 3 літри води:
- 3 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. соли;
- 3 ч. л. оцтової есенції або 180 мл столового оцту (9%).
Приготування:
Очищені підготовлені овочі складаємо в 3-х літрові банки шарами. На дно кладемо лист хріну та парасольки кропу, часник (3-4 невеликі зубчики), потім цибуля (порізана кільцями), морква (кільцями), кабачки (очистити від шкірки та насіння, порізати), огірки (якщо великі, то теж порізати) , болгарський перець (на 4 частини), цвітна капуста (розділити на суцвіття) та в останню чергу помідори (проколоти у плодоніжки, щоб не тріскалися).
Вливаємо в банки окріп, накриваємо кришками, витримуємо 5 хвилин. Зливаємо воду в каструлю. Кип'ятимо воду і знову вливаємо у банки на 5 хвилин.
Вдруге зливаємо воду в каструлю. Додаємо цукор, сіль, перець горошок (з розрахунку 5-6 штук на банку), лавровий лист (3 шт. на банку). Маринад доводимо до кипіння. Швидко вливаємо оцет або оцтову есенцію. Гарячим маринадом заливаємо овочі в банках, закочуємо, перевертаємо вгору дном і укутуємо ковдрою або пледом і залишаємо до остигання.
Раніше ми повідомляли, що легко, але дуже ситно і смачно: рецепт котлеток з баклажанів та гречки - від м'ясних не відрізнити.