Тісто ідеальне: суддя "Мастер Шеф" Ярославський розкрив простий рецепт пампушок із часником
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати духмяні пампушки з часником і зеленню.
Тісто на пампушки готується в два етапи. Для першого етапу "Мастер Шеф" Ярославський бере такі інгредієнти:
- 150 г молока
- 150 г води
- 24 г свіжих дріжджів (8 г сухих)
- 70 г цукру
- 100 г борошна
Для другого:
- 1 яйце
- 400-430 г борошна
- 5 г солі
- 40 г олії або теплого вершкового масла
Також нам знадобляться:
- зелень, часник
- 1 жовток на помазку
- олія для змащення рук та форми
Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує воду з молоком і трішки підігріває (не вище 38 градусів). Додає до суміші цукор, дріжджі і борошно, перемішує, накриває рушником і лишає підходити на 20 хвилин в теплому місці.
Після цього додаємо яйце, іншу частину борошна та сіль, вимішуємо тісто та знову даємо йому підійти. Потім вмішуємо в тісто олію.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить готове тісто на шматочки (приблизно по 60 г), формує з них кульки та складає їх у форму, змащену олією. Ставимо пампушки підходити на 30-45 хвилин у теплому місці.
Коли пампушки підійшли, змащуємо їх зверху жовтком, трохи розбавленим водою та з дрібкою цукру.
Випікати пампушки треба в розігрітій до 185 градусів духовці 25-30 хвилин до рум'яності. Горячі пампушки "Мастер Шеф" Володимир Ярославський одразу змащує ароматною сумішшю олії з нарізаною зеленню, подрібненим часником, дрібкою солі та ложкою води.