Тісто з секретним інгредієнтом: кулінар дала рецепт смачних тоненьких млинців
Кулінарна блогерка Катерина Мовчан показала, як приготувати ідеальні млинці з секретним інгредієнтом – пивом – не лякайтеся, при смаженні воно випаровується, і такі млинці можна дітям.
"Дуже смачні, незвичні млинці, після яких залишається в домі приємний солодовий запах. На смак взагалі не зрозуміло, що в тісті є пиво, особливо якщо ніхто навіть не здогадується про цей інгредієнт", – відзначила кулінар.
Для приготування смачних тоненьких млинців на пиві нам знадобляться такі інгредієнти:
- пиво світле - 500 мл
- борошно - 300 г
- яйця - 4 шт. + 2 жовтки
- вершкове масло (розтоплене) - 60 г
- цукор - 100 г
- сіль - за смаком
Спершу змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор і сіль. Поступово додаємо яйця та жовтки та розтираємо до однорідності. Після цього вливаємо пиво та добре перемішуємо. В кінці додаємо розтоплене вершкове тісто та ще раз перемішуємо тісто до однорідності.
Миску з тістом накриваємо харчовою плівкою та лишаємо відпочивати приблизно на пів години.
Готуємо млинці на розігрітій пательні, трішечки змащеній вершковим маслом. На один млинець наливаємо один черпак тіста та розподіляємо його по поверхні. Смажимо млинці дві-три хвилини з одного боку, а потім перевертаємо і смажимо ще хвилину з другого боку.