Тонке тісто та соковита сирна начинка: шеф-кухар дала простий рецепт пиріжків
Кутаби – це тонкі пиріжки у формі півмісяця, готуються вони дуже просто та швидко, а начинки можна додавати різні, наприклад, сир із зеленню або мʼясо.
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася рецептом смачних кутабів із зеленню та сиром. Для тіста (на 6 кутабів) нам знадобиться:
- борошно - 300 г
- окріп - 150 г
- дрібка солі
- олія - 30 г
Для начинки шеф-кухар узяла:
- сир кисломолочний - 300 г
- зелень - за бажанням (зелена цибуля, кінза, кріп, базилік, шпинат, мʼята)
- сир сулугуні - 100 г
- сіль і перець
- можна додати зубчик часнику
Крім того, нам знадобиться вершкове масло для змащування готових пиріжків.
До борошна додаємо окріп, сіль та олію, замішуємо тісто спочатку ложкою, а далі руками. Тісто виходить еластичне і не липне до рук. Накриваємо його рушником, поки будемо готувати начинку.
Для начинки змішуємо кисломолочний сир, тертий сулугуні, нарізану зелень, дрібку солі, перцю та за бажанням подрібнений зубчик часнику.
Тісто ділимо на шість рівних частин (приблизно по 90 г), розкачуємо кожну максимально тонко, викладаємо по 3 повні столові ложки начинки та заліплюємо як великий вареник, а краї обрізаємо, щоб були рівними.
Смажити кутаби треба на розігрітій сухій сковороді на середньому вогні до румʼяності з обох боків. Готові пиріжки змащуємо вершковим маслом і можна насолоджуватися.