Торт «Рафаелло» для всіх: без глютену та лактози доступний рецепт від "Мастер Шефа"

Торт «Рафаелло» для всіх: без глютену та лактози доступний рецепт від "Мастер Шефа"

Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити смачне солодке перекушування разом з оригінальним тортом.

Такий смачний і ніжний десерт без глютену та лактози відмінно підійде тим, хто бажає отримати щось смачне та не хоче витрачати багато часу на приготування.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 150 г сирих яєць (або 190 г/210 г)
  • 150 г борошна (або 190 г/210 г)
  • 110 г цукру (або 140 г/150 г)
  • 30 г кокосової стружки (або 40 г/40 г)
  • 4 г розпушувача (або 5 г/6 г)

Для кокосового крему:

  • 250 мл кокосового молока (або 310 г/340 г)
  • 150 г кокосового згущеного молока (або 190 г/210 г)
  • 300 мл кокосових вершків (або 380 г/410 г)
  • 7 г желатину + 35 мл води (або 9 г/10 г + 45 мл/50 мл)

Спершу треба розігріти духовку до 165 градусів. Збити яйця з цукром до отримання стійких піків. В окремій мисці змішати борошно з розпушувачем, потім додати до яєчної маси, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Потім додати кокосову стружку і акуратно перемішати. Вилити тісто у форму та випікати 35-40 хвилин. Після випікання охолодити бісквіт, зрізати верхівку та витягти із форми. Розрізати бісквіт вздовж на три рівні коржі.

"Мастер Шеф" Глинська додає, далі треба замочити желатин у теплій воді і залишити набухати на 10-15 хвилин. Змішати кокосове молоко і кокосове згущене молоко, довести до кипіння в каструлі. Додати в суміш желатин і ретельно перемішати.

Перелити основу крему в глибокий посуд, накрити плівкою і залишити остигати. Охолодити у холодильнику на кілька годин. Збити кокосові вершки та з'єднати з охолодженим кремом.

Потім необхідно вкрити форму для торта плівкою. Викласти на дно форми один корж, просочити кокосовим молоком. Заповнити простір форми кремом, потім викласти другий корж та повторити процес.

На третій корж також налити крем та відправити торт у холодильник на 4-5 годин, розповіла "Мастер Шеф" Глинська. Зняти з торта форму та плівку. Прикрасити торт мигдальними пластівцями до середини і посипати кокосовою стружкою.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ