Треба додати два простих інгредієнти: шеф-кухар дала рецепт ідеальних оладок на сніданок
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями рецептом оригінальних солодких оладок із додаванням яблука та гарбуза.
Рецепт дуже простий, а готові оладки приємно здивують смаком і ароматом.
Для приготування гарбузово-яблучних оладок шеф-кухар бере такі інгредієнти:
- кефір (теплий) - 350 мл
- борошно пшеничне - 180 г
- сода - 0,5 чайної ложки
- розпушувач - 2 г
- яйце - 1 шт.
- олія рафінована - 50 г
- яблуко - 1 шт.
- цукор - 1 ст.л.
- пюре гарбузове - 100 г
- сіль - дрібка
- спеції за смаком (кориця, гвоздика, сухий імбир)
Для початку треба підготувати гарбузове пюре. Це універсальний рецепт, який може бути основою різноманітних страв. Шеф-кухар просто чистить гарбуз, нарізає його на шматки, викладає на деко, застелене пергаментом, поливає трішки олією та запікає в розігрітій до 200 градусів духовці до м’якості, а потім перебиває до однорідності.
Для приготування тіста на оладки спершу змішуємо сухі інгредієнти: борошно, соду, розпушувач і цукор. Далі додаємо до цієї сумішу теплий кефір (це важливо!), яйце, дрібно натерте яблуко, гарбузове пюре та 50 г олії. Перемішуємо все до однорідності.
Смажимо оладки на розігрітій пательні, змащеній олією, на середньому вогні з обох боків. Подавати яблучно гарбузові оладки шеф-кухар радить зі сметаною, медом або улюбленим варенням.