Треба додати один простий інгредієнт: рецепт соковитої домашньої ковбаски від судді "Мастер Шеф" Ярославського
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати найсмачнішу домашню ковбасу.
"Я люблю експериментувати з рецептами - іноді, дуже його змінюю, а можу додати якийсь простий інгредієнт) І ковбаску обожнюю, але часто вона мені здається сухуватою, тому я вирішив додати цього разу картоплю", – пише суддя "Мастер Шеф" Ярославський.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти :
- 1.1 кг мʼякоті свинини (лопатка чи окіст)
- 250 г сала
- 200 г сирої почищеної картоплі
- сухий часник (або свіжий)
- мускатний горіх
- духмяний та чорний перці
- можна додати трішки копченої паприки
- сіль (у розрахунку 9 г на 1 кг продукту)
- 100 г крижаної води
- кишка
Приблизно 250 г мʼяса та 50 г сала "Мастер Шеф" Володимир Ярославський залишає на перекрутку, а все інше нарізає кубиком приблизно 1 см, сало можна навіть дрібніше.
Перекручуємо мʼясо, сало та чищену картоплю. Додаємо сіль, часник, мускатний горіх, перець і копчену паприку. Змішуємо перекручену масу з нарізаним мʼясом і салом, додаємо крижану воду та добре вимішуємо, "вибиваємо" фарш.
Далі наповнюємо фаршем кишку.
"Кишку беру попередньо засолену - вони так дуже добре зберігаються. Важливо наповнювати десь на 2/3 - бо натуральна оболонка зменшується при приготуванні. А ще роблю декілька проколів - щоб виходив надлишковий сік", – пояснює "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Запікаємо ковбаску в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин. На деко "Мастер Шеф" Володимир Ярославський підливає трішки води, а також періодично перегортав ковбаску, аби з обох боків була румʼяна скоринка.