Треба лише 10 хвилин: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт неймовірно смачного та соковитого пирога з сиром
Переможець кулінарного шоу "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський показав, як швидко приготувати ароматну, смачну та соковиту ачму.
Ачма – грузинський пиріг із сиром з великої кількості шарів тіста. Але переможець "Мастер Шеф" запропонував лінивий рецепт цієї страви, приготувавши її з лавашу.
"Складно повірити, що цей чудовий пиріг можна приготувати за 10 хвилин, решту за вас зробить духовка. Саме таку ви точно не пробували) Все дуже просто", – радить зірка "Мастер Шеф" Пава.
Для лінивої ачми переможець "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський бере такі інгредієнти:
- лаваш тонкий - 1 упаковка
- яйця - 4 шт.
- молоко - 200 мл (можна замінити на вершки)
- сир твердий - 150 г
- сир кисломолочний - 150 г
- моцарела - 150г
- зелень (наприклад, базилік) - за бажанням
- помідор - 1-2 шт.
- оливкова олія
- сіль, перець, спеції - на смак
"Вирізаємо шари лаваша (чим більше вийде, тим краще) за розмірами підготовленої форми для випікання (я купував одразу круглої форми, як пательня вдома)", – пояснює переможець "Мастер Шеф".
Для заливки змішуємо віничком до однорідності яйця з молоком або вершками.
У змащену олією форму для запікання викладаємо шар лавашу, змащуємо його яєчно-молочною сумішшю, посипаємо тертим сиром і кисломолочним сиром, додаємо зелень і шматочки помідора. Повторюємо шари, поки в нас не закінчаться інгредієнти.
Випікаємо ачму в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин до румʼяної скоринки. Після цього переможець "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський дістає пиріг, дає йому охолонути хвилин 7 і подає до столу.
Дуже апетитно - переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної страви з картоплі.
Також повідомлялось, що переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом української смакоти з простих інгредієнтів.
Вдалий варіант закуски: суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом випічки.