Треба лише 10 хвилин: рецепт лінивих чебуреків від фіналіста "Мастер Шеф"
На своїй сторінці в Instagram зірка шоу "Мастер Шеф" Алік Мкртчян запропонував українцям швидку, смачну та корисну альтернативу звичайним чебурекам.
"Зберігай, бо точно стане у пригоді, коли треба щось хутко приготувати між відключеннями світла", – радить фіналіст "Мастер Шеф".
Цей рецепт має низку переваг: на весь процес приготування у вас піде лише 10 хвилин, а готуються такі чебуреки не у фритюрі, а просто на пательні, трішечки змащеній олією, тому вони нежирні та дієтичні, але дуже смачні.
Крім того, не доведеться морочитися з замішуванням тіста, адже для цього рецепту можна використати звичайний лаваш. Для приготування лінивих чебуреків "Мастер Шеф" Алік Мкртчян бере такі інгредієнти:
- куряче філе — 1 шт.
- лаваш вірменський — 1 шт.
- цибуля, зелень і сванська сіль — на свій смак
- олія — для змащення пательні
Куряче філе, зелень і цибулю або пропускаємо через мʼясорубку, або подрібнюємо за допомогою блендера. Готовий фарш підсолюємо та перемішуємо до однорідності.
Лаваш "Мастер Шеф" Алік Мкртчян розрізає на смужки, викладає на них фарш та загортає в трикутники. Смажимо ліниві чебуреки на добре розігрітій пательні, трішки змащеній олією, з обох боків до готовності.
"Мастер Шеф" Алік Мкртчян відзначив, що якщо додати до таких чебуреків свіжий овочевий салат, вийде ідеальний збалансований обід або інший прийом їжі.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.