Треба лише 5 хвилин: простий рецепт шарлотки від фіналістки "Мастер Шеф"
Суперфіналістка тринадцятого сезону "Мастер Шеф" Альона Московченко показала, як приготувати смачну та соковиту шарлотку за 5 хвилин, решту роботи зробить духовка.
"Це найпростіший рецепт пирога, який я знаю. І смакує неймовірно!", – відзначила зірка "Мастер Шеф".
Для приготування шарлотки "Мастер Шеф" Альона Московченко взяла такі інгредієнти:
- сметана — 300 г
- цукор — 300 г (зірка "Мастер Шеф" використала тростинний, але можна брати звичайний)
- яйця — 3 шт.
- борошно — 300 г
- ванільний цукор — 1 пакетик
- сіль — дрібка
- харчова сода — 1 ч.л. (її треба погасити оцтом)
Для начинки цього разу зірка "Мастер Шеф" обрала інжир і сир дорблю, але цей рецепт шарлотки універсальний, тому начинку можна брати будь-яку, наприклад, яблука, сливи, персики чи нектарини, сир можна додавати, а можна обійтися й без нього. Також дуже смачно буде, якщо додати до шарлотки горіхи.
Спершу в мисці "Мастер Шеф" Альона Московченко змішує до однорідності сметану з цукром, ванільним цукром і яйцями. Далі додаємо борошно з сіллю та знову перемішуємо тісто до однорідності. У кінці додаємо соду, погашену оцтом, і ще раз добре все перемішуємо.
Тісто виливаємо в форму діаметром 26 см, зверху вирізаємо нарізаний інжир і шматочки сиру дорблю, або ж будь-яку іншу начинку за вашим бажанням.
Випікаємо шарлотку в розігрітій до 180 градусів духовці (режим верх/низ конвекція) спершу накривши фольгою зверху, а коли пиріг добре підніметься, прибираємо фольгу та допікаємо. Готовність перевіряємо деревʼяною шпажкою.