Три шари та хрумке тісто: "Мастер Шеф" Литвинова дала швидкий рецепт пирога з горішками
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як правильно приготувати пиріг з горішками та сметаною, правильно поєднуючи продукти, десерт вийде навіть м'якший за звичайний.
Інгредієнти:
- 350 г борошна
- 100 г сметани
- 1 ч. л. соди
- Дрібка солі
- 70 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 150 г волоських горіхів
- 50 г цукру
- 350 г кураги
Приготування:
Змішайте борошно із содою. В іншій ємності змішайте сметану з яйцем та цукром до однорідності.
З'єднайте сметанну суміш з борошном, додайте щіпку солі, потім додайте масло і замішайте тісто, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
У блендері подрібніть горіхи із цукром.
Окремо подрібніть курагу (при необхідності додайте 1 ч. л води, якщо курага занадто суха).
"Мастер Шеф" Литвинова додає, розділіть тісто на дві частини. Одну частину розкотіть і покладіть у форму, утворюючи бортик. На тісто викладіть подрібнені горіхи.
Другу частину тесту розділіть ще дві частини. Одну розкотіть у коло діаметром форми, накрийте їй горіхи і закріпіть краї. Потім покладіть шар кураги і накрийте другим колом тіста, закріпивши краї.
Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.