Це нереально смачно: зірка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт ватрушок із сиром

Це нереально смачно: зірка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт ватрушок із сиром

На своїй сторінці в Instagram зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк поділилася з українцями рецептом неймовірно смачних ватрушок із сиром.

Для тіста на ватрушки "Мастре Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти::

  • дріжджі - 30 г пресованих або 10 г сухих
  • молоко - 300 г
  • цукор - 2 ст.л.
  • борошно - 570-600 г
  • вершкове масло (ротоплене) - 2 ст.л.
  • яйця - 2 шт.
  • сіль - дрібка

Для сирної начинки просто змішуємо 500 г кисломолочного сиру, 2 яєчні жовтки, 2 ст.л. цукру та пакетик ванільного цукру.

Щоб ватрушки були ще смачнішими, зірка "Мастер Шеф" доповнила їх конфітюром із черешні, для приготування якого нам знадобиться:

  • черешня - 800 г
  • цукор - 2 ст.л.
  • крохмаль - 1 ст.л.

Спочатку "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк робить опару: в глибокій мисці змішує тепле молоко, дріжджі та цукор, накриває харчовою плівкою та лишає в теплі на 20 хвилин.

Після цього до опари додаємо сіль, розмішані яйця, борошно, розтоплене вершкове масло та починаємо замішувати тісто. Перекладаємо тісто на стіл, припилений борошном, та вимішуємо протягом 3-5 хвилин, щоб воно перестало липнути до рук.

Готове тісто "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк знову кладе в миску, накриває плівкою чи рушником і лишає в теплі на 1,5 години, щоб воно підійшло в 2-3 рази.

Далі з тіста формуємо довгу ковбаску, ділимо її на 10-14 кульок і лишаємо в теплі ще на 15 хвилин. Потім викладаємо кульки на деко, застелене пергаментом, на відстані 4-5 см.

Посередині кожної кульки тіста за допомогою склянки витискаємо місце для начинки та викладаємо туди сирну масу. Зверху змащуємо ватрушки жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-22 хвилини.

Для приготування конфітюру зірка "Мастер Шеф" розрізає черешні навпіл і видаляє кісточки. В каструлі змішуємо черешні з цукром і проварюємо протягом 5 хвилин, далі додаємо крохмаль, перемішуємо, щоб він розчинився, проварюємо ще 5 хвилин – і готово.

Зверху на готові ватрушки викладаємо конфітюр і насолоджуємося.

Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.

Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.

Поділитися сюжетом

Останні новини

По 499 грн за упаковку: супермаркети різко підняли ціни на молоко, вершкове масло і твердий сир

Паста за 10 хвилин: "Мастер Шеф" дав простий, але дуже смачний рецепт на обід

Мобілізація на окупованих територіях: відмова означає смерть

Для раннього врожаю: коли та як правильно сіяти петрушку восени

Нові правила мобілізації з жовтня: кого торкнуться зміни

Олександр Мусієнко розповів, чи запросять Україну в НАТО на наступному «Рамштайні»: «Розглядають варіанти»

Два місяці Курської операції: військовий експерт розповів про плани ЗСУ та нові контратаки армії рф

Понад 23 000 гривень у 2025 році: хто з пенсіонерів отримає значні виплати

Керівник Укрзалізниці написав заяву про відставку

Інфляція пришвидшилася, продукти стрімко здорожчали: у НБУ озвучили цифри

Круїзний лайнер замість будинку пристарілих: подружжя вирішило поставити на кон все і бути щасливими

Запіканка, яка підкорить ваше серце: як запекти макарони з вишнями та сиром

Росія атакувала Слов'янськ бомбами: є загиблі та діти серед постраждалих

Харчування у школах обіцяють зробити справедливим

США ввели нові санкції проти джерел фінансування угруповання ХАМАС