Це нереально смачно: зірка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт ватрушок із сиром

Це нереально смачно: зірка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт ватрушок із сиром

На своїй сторінці в Instagram зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк поділилася з українцями рецептом неймовірно смачних ватрушок із сиром.

Для тіста на ватрушки "Мастре Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти::

  • дріжджі - 30 г пресованих або 10 г сухих
  • молоко - 300 г
  • цукор - 2 ст.л.
  • борошно - 570-600 г
  • вершкове масло (ротоплене) - 2 ст.л.
  • яйця - 2 шт.
  • сіль - дрібка

Для сирної начинки просто змішуємо 500 г кисломолочного сиру, 2 яєчні жовтки, 2 ст.л. цукру та пакетик ванільного цукру.

Щоб ватрушки були ще смачнішими, зірка "Мастер Шеф" доповнила їх конфітюром із черешні, для приготування якого нам знадобиться:

  • черешня - 800 г
  • цукор - 2 ст.л.
  • крохмаль - 1 ст.л.

Спочатку "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк робить опару: в глибокій мисці змішує тепле молоко, дріжджі та цукор, накриває харчовою плівкою та лишає в теплі на 20 хвилин.

Після цього до опари додаємо сіль, розмішані яйця, борошно, розтоплене вершкове масло та починаємо замішувати тісто. Перекладаємо тісто на стіл, припилений борошном, та вимішуємо протягом 3-5 хвилин, щоб воно перестало липнути до рук.

Готове тісто "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк знову кладе в миску, накриває плівкою чи рушником і лишає в теплі на 1,5 години, щоб воно підійшло в 2-3 рази.

Далі з тіста формуємо довгу ковбаску, ділимо її на 10-14 кульок і лишаємо в теплі ще на 15 хвилин. Потім викладаємо кульки на деко, застелене пергаментом, на відстані 4-5 см.

Посередині кожної кульки тіста за допомогою склянки витискаємо місце для начинки та викладаємо туди сирну масу. Зверху змащуємо ватрушки жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-22 хвилини.

Для приготування конфітюру зірка "Мастер Шеф" розрізає черешні навпіл і видаляє кісточки. В каструлі змішуємо черешні з цукром і проварюємо протягом 5 хвилин, далі додаємо крохмаль, перемішуємо, щоб він розчинився, проварюємо ще 5 хвилин – і готово.

Зверху на готові ватрушки викладаємо конфітюр і насолоджуємося.

Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.

Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ