Це смачніше, ніж окрошка: зірка "Мастер Шеф" дала простий рецепт холодного супу
У себе в Instagram учасниця кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 12" Мирослава Пекарюк поділилася рецептом традиціної болгарської страви – холодного супу таратор.
"Це нереально смачний холодний суп, який готується швидко, має мало калорій та ідеально смакує влітку (і не лише)", – відзначила "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк.
Готується таратор дуже просто та швидко. У розрахунку на дві порції холодного супу таратор "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти:
- огірки - 1 шт.
- часник - 2 зуб.
- волоські горіхи - 2 шт.
- грецький йогурт - 300 г
- вода - 200 г
- олія (зірка "Мастер Шеф" радить лляну, але можна замінити на будь-яку іншу)
- кріп - за бажанням
- сіль - за смаком
- насіння соняшника - для подачі
Огірок "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк чистить від шкірки та нарізає тонкою соломкою. Кріп дрібно нарізаємо, волоські горіхи подрібнюємо ножем. Часник вичавлюємо через прес або натираємо на тертці.
У глибокій мисці змішуємо нарізані огірки та кріп, волоські горіхи, часник, додаємо сіль за смаком, поливаємо лляною олією та перемішуємо.
В окремій мисці "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк розводить йогурт водою до консистенції кефіру, заливає цією рідиною таратор, а зверху посипає холодний суп невеликою кількістю насіння соняшника.