Це так смачно, що неможливо відірватися: рецепт сирних булочок зі смородиною
Випічка із сезонних ягід - суцільне задоволення, особливо якщо вона приготовлена з любов'ю та за перевіреними рецептами.
Сирні булочки за цим рецептом просто неймовірні, при цьому готуються дуже просто. Якщо немає свіжої смородини, можна використати заморожену.
Інгредієнти для тіста:
- сир 9% - 350 гр.
- цукор - 100 гр.
- яйце – 2 шт.
- вершкове масло – 180 гр.
- мука – 450 гр.
- сіль - 1/2 ч.л.
- розпушувач – 10 гр.
- ванільний цукор – 1 ст.
Для начинки:
- смородина – 350 гр (свіжа чи заморожена)
- крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
- цукор - 100 гр.
Для тесту всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. У миску викласти сир, бажано м'який чи пастоподібний. Додати яйця, цукор, ванільний цукор, вершкове масло, сіль, перемішати блендером до однорідної маси. Змішати борошно та розпушувач.
Поступово просіюємо та замішуємо тісто, воно має бути дуже м'яким і не прилипати до рук. Загорнути тісто в плівку та прибрати в холодильник на 10 хвилин. Ділимо тісто на 12 частин, приблизно по 100 грам.
Кожен шматочок тіста підкочуємо в кульку. Деко застелити пергаментом або килимком для випічки, викласти кульки на відстані не менше 5 см один від одного. Дном склянки робимо у тесті поглиблення.
Для начинки змішати смородину та крохмаль. У кожне поглиблення кладемо начинку приблизно 1 ст. л, зверху посипаємо цукром по 1 ч. л. Випікати ватрушку 25-30 хвилин при температурі 180 градусів у заздалегідь розігрітій духовці до рум'яного кольору.
Раніше ми повідомляли про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку. На готування піде лише близько 30 хвилин.