Це вам не сухарики: фіналіст "Мастер Шеф" дав оригінальний рецепт гарячої закуски з хліба
На своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Микола Люлько показав рецепт смачної та поживної страви для великої компанії. З хліба шеф-кухар вирішив приготувати не банальні сухарики чи грінки, а оригінальну гарячу закуску.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- білий хліб - 1 шт.
- часник - 30 г
- розмарин - 10 г листочків
- петрушка - 30 г
- олія оливкова - 80-100 г
- сіль - 3 г
- оливки - 120 г
- маслини - 120 г
- вʼялені томати - 200 г
- сир моцарела - 300-400 г
- перець чилі - 1-2 шт.
Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько робить на хлібі глибокі надрізи вздовж і поперек, не дорізаючи 5 мм до кінця, щоб він тримався купи, як на відео.
Готуємо соус, змішуючи подрібнений часник, зелень, сіль та олію. Змащуємо соусом увесь хліб, щоб він потрапив у всі розрізи.
Далі "Мастер Шеф" Микола Люлько нарізає оливки, маслини та вʼялені томати й рівномірно розкладає їх у надрізи по всій хлібині. Також різномірно розкладаємо в надрізи тертий сир моцарела.
Залежно від того, наскільки любите гостре, розкладаємо в надрізи на хлібині тонесенькі шматочки перцю чилі.
Загортаємо хлібину в пергамент і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 5-10 хвилин, щоб сир розплавився, а хліб добре прогрівся всередині.
"Їмо, поки гаряче, тому що дуже смачне. Закуска дуже ситна, на велику компанію😉", – додав "Мастер Шеф" Микола Люлько.