У бульйон додати картоплю та вміст банки: заготівля розсольника на зиму, рецепт
Досвідчені господині консервують не лише овочі та фрукти, а й роблять повноцінні заготівлі для страв, наприклад – для розсольника. Це концентрована суміш для супчика у банку.
Взимку така заготовка однозначно заощадить час на кухні, адже залишиться лише зварити бульйон, додати картоплю та вміст баночки. Все, смачний розсольник буде готовим. При цьому рецепт заготівлі елементарний і без стерилізації.
Інгредієнти:
- Огірки (солоні або мариновані) – 1 кг
- Помідори – 0,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста - 3 шт.
- Перлівка – 200 г
- Вода – 0,5 склянки
- Рослинна олія – 50 мл
- Оцет (9%) – 2,5 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль - 0,5 ч. л.
Як приготувати, покроковий рецепт:
- Попередньо замочіть перловку у холодній воді на 1 годину. Солоні огірки наріжте середніми кубиками. Моркву очистіть і натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте.
- Помідори промийте, наріжте дрібними кубиками, помістіть у каструлю для варіння. Додайте сіль, цукор, олію, перемішайте і доведіть до кипіння.
- Влийте воду, додайте перловку та інші овочі. Повторно доведіть до кипіння заготовку і проваріть на середньому вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності введіть оцет, перемішайте.
- Заготовку, що кипить, розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, закатайте, переверніть вгору дном і залиште до повного охолодження. Охолоджений розсольник перенесіть на зберігання у прохолодне темне місце.
Раніше ми повідомляли, що здивуйте всіх гостей за новорічним столом: як зберегти свіжі хрусткі огірки "наче з грядки" аж до зими.
Поділитися сюжетом