У грузинському стилі: рецепт смачнющого салату з помідорами та баклажанами
Кулінарна блогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати оригінальний салат із томатами і баклажанами в грузинському стилі.
"Дуууууже смачний!!! Ви маєте спробувати!", – радить блогерка.
Для приготування салату з баклажанами та помідорами в грузинському стилі нам знадобляться такі інгредієнти:
- баклажани - 2 шт.
- помідори - 3-4 шт.
- часник - 2 зуб.
- горіхи волоські - 70 г
- кінза або петрушка - пів пучка
- сметана - кілька столових ложок
- сіль - за смаком
- хмелі-сунелі - 1 ч.л.
Баклажани чистимо від шкірки (можна не повністю зрізати шкірку, а смужками, лишивши частину, тоді баклажан краще триматиме форму), нарізаємо тоненькими півкільцями та просушуємо від зайвої вологи за допомогою паперових рушників.
Нарізані баклажани обсмажуємо до золотистості в зручний для вас спосіб – можна, як завжди, на сковорідці з невеликою кількістю олії, або в мультипечі, тоді можна без додавання олії.
Помідори нарізаємо часточками, дрібно нарізаємо кінзу чи петрушку, часник вичавлюємо через прес або натираємо на тертці.
Коли баклажани трохи охолонуть, додаємо до них помідори, зелень, часник, подрібнені волоські горіхи, заправляємо сметаною, сіллю та хмелі-сунелі. Добре все перемішуємо – і салат із грузинськими нотками готовий.