У магазині такого не знайдете: рецепт кисло-солодкого соусу з черешні до м'яса чи сиру
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F2%2F04cf211e633febd5ba4cef7b258371b0.jpg)
Безумовно, є черешню прямо з миски - це дуже смачно, але з цих літніх ласощів можна ще приготувати неймовірний соус, яким ви насолоджуватиметеся не один день.
Варто поквапитися, тому що сезон черешні не такий вже й довгий, а соус потрібно встигнути приготувати. Процеси максимально прості та не займуть багато часу.
Черешня на ринку. Фото кадр з Youtube
Сам соус із черешні добре поєднується зі смаженим м'ясом, печінковим паштетом або сирною тарілкою, якщо раптом захочете провести вечір у компанії друзів та з келихом вина.
Інгредієнти для соусу:
- Черешня 400 г
- Цукор 100 гр
- Оцет винний 50 мл
- Корінь імбиру свіжий 50 г
- Червоний перець чилі 1 шт.
- Кориця, палички 1 шт.
- Перець запашний, горошок 10 шт.
Як приготувати, покроковий рецепт:
- Ягоди промити, розрізати на половинки, очистити від кісточок. Чилі почистити від насіння, нарізати півкільцями. Імбир почистити, натерти на дрібну тертку.
- У сотейнику поєднати черешню, цукор, імбир, оцет, довести до кипіння і варити 15 хвилин на малому вогні. Знімати пінку.
- Додати чилі, паличку кориці та горошини перцю. Проварити ще 5-7 хвилин на мінімальному вогні, помішуючи ложкою. Готовий соус остудити, перекласти в контейнер та тримати у холодильнику.
Соус із черешні, фото shuba
Раніше ми повідомляли, що літні спогади мелькатимуть у кожній ложці: солодкий персиковий джем із 2 інгридієнтів.
Також, коли ціни на м'ясо в космосі: рецепт бюджетних цибульних котлет, які смачніші за курячі.
Поділитися сюжетом