У медовому маринаді: рецепт смачнющих маринованих помідорів на зиму
Авторка книги "Твої найкращі рецепти", кулінарна блогерка Тетяна Юшина поділилася рецептом смачнющих маринованих помідорів із базиліком у медовому маринаді на зиму.
"Якщо любите солоденькі, пікантні помідорчики - цей рецепт для вас!", – радить блогерка.
Для цього рецепту нам знадобляться помідори, базилік (зелений або синій, або обидва види разом), цибуля, зерна гірчиці.
Для маринаду на 1 л води беремо такі інгредієнти:
- сіль - 1 ст.л.
- цукор - 3 ст.л.
- мед - 1 ст.л.
- лимонна кислота - 0,5 ч.л.
Помідори та зелень просто миємо. Цибулю чистимо та назіємо кільцями.
У чисті банки викладаємо помідори, перекладаючи гілочками базиліку та кільцями цибулі. Заливаємо окропом, зверху прикриваємо кришками та лишаємо на 20 хвилин.
Після цього зливаємо воду, заміряємо її кількість та доводимо до повного літражу, щоб пропорція для маринаду була правильною.
До води додаємо сіль, цукор, мед та доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь, додаємо лимонну кислоту та перемішуємо маринад.
У банки з помідорами додаємо зерна гірчиці (приблизно 1 ч.л. на літрову банку), заливаємо все киплячим маринадом та герметично закриваємо кришками. Вкутуємо банки з маринованими помідорами в ковдру та лишаємо повністю вистигати, бажано мінімум на добу.