У вас буде найкраще лечо: рецепт трендової консервації на зиму з перців та помідорів

У вас буде найкраще лечо: рецепт трендової консервації на зиму з перців та помідорів

Одним із найпопулярніших видів консервації є лечо, тобто так зване рагу у томатному соусі, в основі якого болгарський перець.

Процес приготування лечо не відрізняється особливою складністю, він приблизно лише на рівні інших консервацій. Деякі змінюють рецепт, виходячи зі своїх уподобань, але цей – класичний з помідорами, перцем та цибулею.

Лечо, скріншот youtube

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 2.5 кг;
  • цибуля - 600 гр;
  • помідори – 2 кг;
  • цукор – 200 г;
  • сіль – 2 ст.л;
  • рослинна олія - ​​150 мл;
  • чорний перець горошком – 1.5 ч.л;
  • оцет 9% – 2 ст.л;
  • часник – 4 зубчики.

Як приготувати:

Перці вимити, розрізати навпіл, видалити насіння, а потім нарізати овоч великими шматками. Цибулю очистити, подрібнити. Помідори залити окропом, остудити і зняти шкірку, потім збити в блендері до пюре і вилити в каструлю.

Довести масу до кипіння, проварити 20 хвилин, всипати цукор, сіль, влити олію. Знову дочекатися, поки закипить, проварити 3 хвилини та вимкнути.

До томатної маси додати болгарський перець, цибулю, перець горошком, перемішати і довести до кипіння. З моменту закипання готувати 15 хвилин|мінути|, потім додати|добавляти| подрібнений часник і оцет, варити 5 хвилин|мінути|. Насамкінець розкласти лечо по стерилізованих банках і закатати кришками.

Лечо, фото vseretsepti

Раніше ми повідомляли, що ікру відсуньте убік: кабачковий паштет із сиром стане ідеальною намазкою, рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Юрій Ванетик розповів про те, як і чому президент Зеленський потрапив до США «у пастку»

В Москві дрон атакував військове училище, спалахнула пожежа

Батько втік закордон: як домогтися аліментів на дитину

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

В Карпатах знайшли гриба-гіганта вагою у 3 кілограми

Коли і як обрізати черешню восени 2024 року: унікальні методи від господарів

Не їсти після 6, щоб схуднути - це не міф? Відома фітнес-тренерка назвала головне правило стрункості

Повістки "Укрпоштою": термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Сильні дощі і похолодання: яку погоду чекати в понеділок

Підвищення тарифів на електроенергію: експерти б'ють на сполох

Ізраїльська армія розпочала новий наступ в Газі

Штрафи за прогули на роботі: юрист пояснив, коли такі стягнення незаконні

Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет

Цвіль у пралці: як позбутися і потім недопустити, бо запах буде термоядерний