У вас буде найкраще лечо: рецепт трендової консервації на зиму з перців та помідорів
Одним із найпопулярніших видів консервації є лечо, тобто так зване рагу у томатному соусі, в основі якого болгарський перець.
Процес приготування лечо не відрізняється особливою складністю, він приблизно лише на рівні інших консервацій. Деякі змінюють рецепт, виходячи зі своїх уподобань, але цей – класичний з помідорами, перцем та цибулею.
Інгредієнти:
- болгарський перець – 2.5 кг;
- цибуля - 600 гр;
- помідори – 2 кг;
- цукор – 200 г;
- сіль – 2 ст.л;
- рослинна олія - 150 мл;
- чорний перець горошком – 1.5 ч.л;
- оцет 9% – 2 ст.л;
- часник – 4 зубчики.
Як приготувати:
Перці вимити, розрізати навпіл, видалити насіння, а потім нарізати овоч великими шматками. Цибулю очистити, подрібнити. Помідори залити окропом, остудити і зняти шкірку, потім збити в блендері до пюре і вилити в каструлю.
Довести масу до кипіння, проварити 20 хвилин, всипати цукор, сіль, влити олію. Знову дочекатися, поки закипить, проварити 3 хвилини та вимкнути.
До томатної маси додати болгарський перець, цибулю, перець горошком, перемішати і довести до кипіння. З моменту закипання готувати 15 хвилин|мінути|, потім додати|добавляти| подрібнений часник і оцет, варити 5 хвилин|мінути|. Насамкінець розкласти лечо по стерилізованих банках і закатати кришками.
Раніше ми повідомляли, що ікру відсуньте убік: кабачковий паштет із сиром стане ідеальною намазкою, рецепт.