Улюблена страва: зірка "Мастер Шеф" показала рецепт неймовірно смачної картопляної запіканки

Улюблена страва: зірка "Мастер Шеф" показала рецепт неймовірно смачної картопляної запіканки

На своїй сторінці в Instagram зірка дванадцятого сезону проєкту "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати рокот-крумплі – картопляну запіканку по-закарпатськи. Готувати цю страву можна або в духовці, або просто на пательні.

Для цього рецепту зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти:

  • картопля - 4-5 шт.
  • цибуля - 1 велика
  • ковбаса домашня копчена - 200 г (можна замінити на будь-яке копчене м’ясо, шинку тощо)
  • сметана 20% (за бажанням можна змішувати 50/50 з майонезом) - 8 ст.л.
  • яйця - 4 шт.
  • сіль, перець, паприка

Зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк вимиває картоплю, відварює її в мундирах, а потім чистить. Яйця відварюємо та чистимо.

Цибулю нарізаємо півкільцями, а ковбасу – кружальцями. На розігрітій пательні спершу обсмажуємо ковбасу. Потім сюди ж викладаємо нарізану цибулю та смажимо, додаючи сіль, перець і паприку до смаку.

Тим часом нарізаємо яйця та картоплю тонкими круглими скибками.

Цього разу учасниця "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк вирішила готувати рокот-крумплі на пательні, тому на чисту пательню вона викладає дві столові ложки сметани та розмазує її по дну. Зверху викладаємо шар картоплі, потім засмажку з ковбаси та цибулі, яйця, знову дві ложки сметани, сіль і перець на смак, а потім ще раз повторює всі ці шари.

Зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк накриває рокот-крумплі кришкою та тушкує на малому вогні приблизно 8-10 хвилин – і можна подавати.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Рахунок іде на мільйони: названо прокурорів України з найбільшими пенсіями

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

На Полтавщині у ТЦК сталося самогубство

У Китаї знайшли найменше у світі яйце динозавра - його стан ідеальний

Державне спеціалізоване підприємство «Об'єднання «Радон» отримало новий вилковий навантажувач

Зупинка бронювання залишить аграрну галузь без працівників, а ціни на продовольство зростуть – Козаченко

На лінії фронту потрібно понад 220 підземних госпіталів для ЗСУ – СОО Метінвесту

Зима із новими тарифами? "Теплоенерго" перерахує вартість опалення

Міністр Світлана Гринчук: Україна та Великобританія домовилися посилити співпрацю у сфері захисту довкілля

Рецепт лінивого медівника від судді "Мастер Шеф": торт виходить неймовірно смачним

Корупційний скандал: Прокопів написав заяву на звільнення

Для картоплі, дерев, помідорів, баклажанів та перцю: як правильно використовувати яєчну шкаралупу на ділянці

Україна та Великобританія домовилися посилити співпрацю у сфері захисту довкілля

"Чим більше втрат, тим більше прибутків та нагород": що насправді коять російські офіцери

В Україні готуються до нового підвищення податків: у МВФ вказали, за яких умов це відбудиться