Улюблений сніданок: шеф-кухар дав простий рецепт домашньої граноли з вівсянки

Улюблений сніданок: шеф-кухар дав простий рецепт домашньої граноли з вівсянки

Шеф-кухар Олександр Огороднік показав, як у домашніх умовах приготувати смачну та корисну гранолу для сніданку зі звичайних вівсяних пластівців.

"Нижче залишаю для вас свій улюблений рецепт граноли який я привіз зі Швеції. Там її готують з корицею, і це надає їй неперевершеного аромату та смаку", – розповів шеф-кухар.

Для приготування домашньої граноли нам знадобляться такі інгредієнти:

  • вівсянка - 400 г
  • мед - 100 г
  • олія - 100 г
  • кориця мелена - 10 г (можна замінити на какао-порошок, тоді буде шоколадна гранола)
  • насіння соняшника та гарбуза - по 80 г (можна замінити на улюблені горіхи)

"При виборі вівсянки зверніть увагу на те, щоб вона була однакового розміру", – радить шеф-кухар.

У великій мисці змішуємо вівсянку з медом, олією та корицею. Тонким шаром рівномірно викладаємо вівсянку на деко, застелене пергаментом, та відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку з обдувом приблизно на 10 хвилин.

Після цього додаємо до граноли насіння соняшника та гарбуза або ж улюблені горішки, перемішуємо та відправляємо в духовку ще приблизно на 30 хвилин. При цьому кожні 5 хвилин бажано перемішувати гранолу, щоб вона ідеально зарумʼянилася з усіх боків.

Готову гранолу дістаємо з духовки та лишаємо охолоджуватися. Зберігати її найкраще в герметичному контейнері або банці.

Подавати гранолу шеф-кухар радить із йогуртом, згущеним молоком і улюбленими ягодами чи фруктами.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі

Фікрет Шабанов заявив, що росія хоче розпаду Туреччини: «Ось чому вона йде до БРІКСу»

Допомога у звільненні та реабілітації військовополонених: нова резолюція ПАРЄ