Універсальна закуска: рецепт запеченої цвітної капусти з сиром та часником
Якщо ваші діти не дуже люблять овочі чи капусту, є варіант її приготування, який допоможе вам привчити дітей їсти страви без труднощів.
Цвітну капусту можна щедро приправити різними травами, які вам найбільше подобаються, ділиться в Інстаграм кулінар і фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- 1 цвітна капуста
- 70 мл олії (оливкова або соняшникова)
- 1/3 ч.л. рік
- 1/4 ч. л. чорного перцю
- 1 ч. л. орегано (або італійських трав)
- 1 ч.л. перець
- 3 зубчики часнику
- ~30 г пармезану
- Трохи панірувальних сухарів
- Сметана для подачі
Приготування:
Очистіть цвітну капусту, підріжте ніжку. Відваріть її в підсоленій окропі протягом 10 хвилин.
У невеликій мисці змішайте олію, сіль, перець, орегано, натертий часник та паприку. Перекладіть відварену капусту у форму для запікання.
Обмажте її сумішшю спецій і посипте панірувальними сухарями. Запікайте в духовці за температури 220°C протягом 20 хвилин.
Дістаньте готову капусту та посипте її натертим пармезаном. Подавайте зі сметаною.
Поділитися сюжетом