Варите пельмені і все не зварите правильно: яку помилку ви точно припускаєте, тому що вірите в міф
Багато людей хоча б раз зіштовхувалися з необхідністю щось собі приготувати. Найбанальніше з цього — зварити кашу, сосиски, заварити мивіну, зробити бутерброд тощо.
Десь на цьому рівні знаходяться і пельмені, а також інші напівфабрикати.
Але якщо сказати, що більшість не вміють правильно варити пельмені... А все через те, що людям здається, ніби їх потрібно кидати в киплячу воду.
Пельмені злипаються, розварюються, втрачають свій насичений смак, а через те, що заморожений продукт потрібно кидати у воду, коли вона тільки доходить до кипіння. Тому що таким чином ми отримуємо луснуті пельмені. Злипаються вони, оскільки крохмаль на поверхні тіста склеюється.
Дуже важлива порада – спробуйте довести заморожені пельмені до нормальної температури – замочіть їх у воді на кілька хвилин. Якщо ви не хочете морочитися з цим процесом, тоді кидайте заморожені пельмені у воду, температура якої не більше 50 градусів, просто додайте під час варіння трохи холодної води і температура стане рівномірною.
Є навіть спеціальний алгоритм дій, щоб ваші пельмені вийшли шедевральними – беремо каструлю 1,5-2 літри води, кілька лаврових листочків, горошин перцю, сіль до смаку. Вода доходить до потрібної температури, висипаємо відразу всі пельмені, постійно їх перемішуйте, щоби не злиплися. Варити 5-10 хвилин, перекладайте в друшляк. Готово.
Раніше ми повідомляли, що баклажани гірчити не будуть: як правильно вимочити овочі перед приготуванням.