Вас порадує цей смак: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт легендарної квашеної капусти з буряком
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати хрумку та соковиту капусту, легендарний варіант із м'яким смаком.
Інгредієнти:
- 2 качана капусти (кожний вагою приблизно 3-3,5 кг)
- 1 буряк (250-300 г)
- 20 г насіння коріандру
- 2 літри розсолу з огірків
- 1 літр окропу (або 30 г солі на 1 літр води)
Інструкції:
Почніть із кип'ятіння води у чайнику, зауважує "Мастер Шеф" Литвинова.
Наріжте капусту на відео, щоб було зручно подавати. Це допоможе зберегти цілісність качанів.
Поставте капусту в каструлю і залийте окропом. Доведіть до кипіння та вимкніть вогонь. Залиште капусту в окропі на 5 хвилин, потім злийте воду.
"Мастер Шеф" Литвинова зауважує, для маринаду (можна використовувати ту ж каструлю) на дно покладіть половину буряків, лавровий лист, насіння коріандру і все капустяне листя. Зверху покладіть буряк, що залишився.
Залийте капусту розсолом із огірків.
Якщо ви використовуєте сіль для розсолу, розчиніть 30 г солі в 1 л окропу і залийте капусту цим розчином.
Покрийте каструлю не дуже щільно кришкою і залиште капусту на 5 днів за кімнатної температури, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Через 5 днів квашена капуста буде готова до вживання.