Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю
Замість звичайного картопляного пюре або смаженої картоплі спробуйте приготувати таку картопельку з беконом та ніжним вершковим соусом, це неймовірно смачно.
Рецептом поділився українській кулінарний блогер Алекс Міль.
"Якщо ви не готували картоплю так, то, напевно, ще не куштували найсмачнішої картопельки", – відзначив кулінар.
Для цього рецепту нам знадобляться такі інгредієнти:
- картопля - 1-1,2 кг
- бекон або грудинка - 200 г
- твердий сир (в ідеалі пармезан) - 70 г
- вершки жирністю 10-15% - 100 г
- яєчні жовтки - 2 шт.
- часник - 2-3 зуб.
- олія - 20 г
- кріп - 20 г
- сіль і мелений перець - за смаком
Картоплю чистимо та нарізаємо шматками середнього розміру, або, якщо у вас дрібненька, то залишаємо її цілою. Спершу відварюємо картоплю в підсоленій воді до готовності. Зливаємо з картоплі воду.
На розігріту пательню з невеликою кількістю олії викладаємо нарізаний шматочками бекон, додаємо подрібнений часник та на середньому вогні обсмажуємо приблизно 6-7 хвилин.
Відварену картоплю викладаємо в сковорідку до бекону та, періодично перемішуючи, обсмажуємо картоплю до золотистості з усіх боків. На це піде приблизно 10-12 хвилин.
Щоб приготувати соус, змішуємо до однорідності вершки, тертий сир і яєчні жовтки. Заливаємо картоплю соусом, додаємо дрібно нарізаний кріп, перемішуємо – і готово. Подавати картоплю треба одразу, поки вона ще гаряча.