Весь секрет у заправці: рецепт маринованих помідорів від фіналістки "Мастер Шеф"
Зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася оригінальним рецептом маринованих помідорів із ароматною заправкою на основі перцю та зелені.
У розрахунку на 2,5 кг помідорів (можна брати різні сорти) "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- солодкий перець – 3 шт.
- гострий перець – 1 шт. (або за смаком)
- часник – 1 голівка
- зелень – за бажанням (базилік, кріп, петрушка)
- олія – 8 ст.л.
Також потрібно приготувати розсіл, для якого нам знадобиться на 1 літр води 1 ст.л. солі, 3 ст.л. цукру, 6-8 ст.л. яблучного оцту.
Помідори "Мастер Шеф" Ольга Рябенко миє та нарізає: середнього розміру – навпіл, а великі – на чотири частини.
Чистимо часник, зачищаємо солодкий і гострий перець від насіння. Щоб приготувати заправку, перці разом із часником і зеленню "Мастер Шеф" Ольга Рябенко перебиває блендером до однорідності.
Для розсолу до води додаємо оцет, сіль, цукор і прогріваємо до розчинення.
Цієї кількості інгредієнтів вистачить на три літрові банки. На дно кожної банки викладаємо по дві столові ложки заправки, потім наповнюємо банки нарізаними помідорами та заливаємо гарячим розсолом.
"Мастер Шеф" Ольга Рябенко накриває банки кришками та стерилізує в каструлі з водою протягом 10 хвилин. Після цього в кожну банку вливаємо по 2 ст.л. олії, щільно закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і лишаємо до повного охолодження.