Відбивні виходять дуже смачними та соковитими: простий рецепт справжнього шніцеля
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F3ee27de4b4d2b5350e6e1e0344b28de9.png)
Українська кулінарна блогерка Юлія Сенич поділилася рецептом справжніх віденських шніцелів і пояснила, чим вони відрізняються від наших відбивних.
"Головна їхня відмінність від наших відбивних – вони мають бути такого розміру, що лише одна відбивна вміщається на пательні", – пояснила блогерка.
Щоб приготувати справжні віденські шніцелі зі свинини, нам знадобляться такі інгредієнти:
- свинячий биток - скільки є (кулінар взяла 500 г)
- яйця - 2 шт.
- борошно - 150-200 г
- сухарі панірувальні - 150-200 г
- сіль і перець - за смаком
- олія для смаження
- лимон для подачі
Свинину нарізаємо на шматки середнього розміру та під харчовою плівкою добре відбиваємо з обох боків, щоб шніцелі були великими.
Для панірування на одну тарілку насипаємо борошно, на другу панірувальні сухарі. Окремо в мисочці розмішуємо до однорідності яйця, солимо та перчимо їх за смаком.
Кожен відбитий шматочок мʼяса спершу вмочуємо в яйце, далі обвалюємо в борошні, знову вмочуємо в яйце і в кінці обвалюємо в панірувальних сухарях.
Смажити шніцелі треба на добре розігрітій пательні з достатньою кількістю олії на середньому вогні з обох боків, до готовності та хрусткої золотистої скоринки.
Подають австрійські шніцелі зі шматочком лимону, щоб полити відбивну перед уживанням лимонним соком.