Вийде дешевше та смачніше: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт вʼялених томатів
У себе в Instagram суперфіналістка дванадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як у домашніх умовах приготувати вʼялені помідори.
"Це справжній кулінарний must-have для кожної господині. Їх можна додавати в салати, пасти, піцу та різноманітні закуски. А ще вони багаті на антиоксиданти, вітаміни А та С та сприяють нормальній роботі серця", – радить зірка "Мастер Шеф".
Щоб приготувати вʼялені помідори, нам знадобляться:
- помідори ("Мастер Шеф" Ольга Рябенко радить використовувати коктейльні або сливки) – 500 г
- часник – 3-4 зуб.
- сушений орегано – 2 ч.л.
- сіль – за смаком
- олія
Спершу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко миє помідори, просушує їх та розрізає навпіл.
На деко, застелене пергаментом, викладаємо половинки помідорів зрізами догори, підсолюємо їх і посипаємо сушеним орегано.
Відправляємо деко з помідорами в духовку, розігріту до 90-100 градусів, з привідкритими дверцятами та сушимо томати протягом 4-6 годин. Перевіряємо, щоб помідори залишалися гнучкими та не були пересушеними.
Після цього "Мастер Шеф" Ольга Рябенко дістає деко, притискає помідори за допомогою лопатки чи дном склянки та ставить в духовку ще на дві години при температурі 140 градусів.
Вʼялені помідори викладаємо в стерилізовані банки, додаємо подрібнений часник, ще трішки сушеного орегано та заливаємо олією. Зберігати вʼялені помідори треба в холодильнику.