Вийде ще смачніше: "Мастер Шеф" Мартиновська дала рецепт знаменитого американського пирога
Цього разу у себе в Instagram зірка шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська показала, як приготувати сливовий пиріг з The New York Times.
Суддя "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська розповіла, що протягом десятків років увесь світ чекав вересневого видання газети, аби знову і знову побачити той самий рецепт сливового пирога — це був символ початку осені.
Для цього рецепту нам знадобляться такі інгредієнти:
- 2/3 чашки цукру
- 1/2 чашки мʼякого вершкового масла
- дрібка солі
- 2 яйця
- в оригінальному рецепті йде 1 чашка пшеничного борошна, але "Мастер Шеф" Мартиновська бере 3/4 чашки пшеничного борошна + півчашки мигдалевого борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- сливи
- дрібка кориці та цукру для посипки
Спершу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська змішує цукор, вершкове масло та дрібку солі. Далі додаємо яйця та збиваємо масу віничком до однорідності.
Далі додаємо борошно та розпушувач. "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська радить обов'язково спробувати приготувати цей пиріг із додаванням мигдалевого або іншого горіхового борошна - вийде неймовірно смачно.
Викладаємо тісто в форму, найкраще керамічну, додатково її можна змастити маслом і присипати цукром. Викладаємо на тісто половинки слив, присипаємо їх корицею та дрібкою цукру.
"Я від себе трішки кинула свіжого чебрецю і крапнула смачного витриманого бальзаміку на сливки, але це не обовʼязково", — додала "Мастер Шеф" Мартиновська.
Випікати пиріг треба в розігрітій до 170 градусів духовці 1 годину.