Виходить значно дешевше: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт домашнього тирамісу
Цього разу у себе в Instagram суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом неймовірно смачного тирамісу з малиною.
Тирамісу готується на основі сиру маскарпоне та печива савоярді, і ці інгредієнти не обовʼязково купувати, їх можна приготувати самостійно.
Дли приготування тирамісу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:
- маскарпоне - 330 г (рецепт тут)
- кава мелена - 6 г
- яйця - 4 шт. (приблизно 130 г білків і 70 г жовтків)
- цукор (або цукрова пудра) - 85 г
- кава готова не міцна - 140 г (або 2 американо)
- амарето чи коньяк - 30 г
- печиво савоярді - 24-24 шт. (рецепт тут)
- какао-порошок для посипки
- малина - 200 г
- сіль - дрібка
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський дістає сир маскарпоне з холодильника заздалегідь та лопаткою розмішує його з меленою кавою.
Яєчні білки спершу збиваємо з дрібкою солі до легкої піни, а далі поступово додаємо 75 г цукру та продовжуємо збивати до стійкої маси.
Окремо до піни збиваємо жовтки з 10 г цукру. До жовтків додаємо маскарпоне та перемішуємо віничком до однорідності. Далі "Мастер Шеф" Володимир Ярославський у три підходи додає збиті білки та обережно їх вмішує.
Готову каву змішуємо з амарето.
На дно форми "Мастер Шеф" Володимир Ярославський викладає трохи крему з маскарпоне, потім шар паличок савоярді, просочених у каві з амарето, знову трохи крему, шар малини, знову просочене печиво, крем, посипає все какао, а зверху прикрашає малиною.
Відправляємо тирамісу в холодильник приблизно на 4-6 годин, щоб десерт настоявся – і готово.