Вистачить і півгодини: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт дивовижного маринаду для риби
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити ідеальну вечерю з рибою, на яку треба витратити менш як півгодини, оскільки цей варіант не потребує особливих витрат.
- 1 середня скумбрія (близько 500 г)
- 1/2 апельсина (цедра и сок)
- 1 столова ложка французької гірчиці
- 1 столова ложка соєвого соусу
- 1/5 чайної ложки солі
- 25 грам апельсинового соку
- 1 зубчик чеснока
Інструкції:
Підготуйте скумбрію, розріжте її по хребту і розкрийте навпіл. Відріжте кісточки біля плавця і видаліть усі кістки. Розріжте рибу ножицями вздовж хребта, щоб вона була розділена на дві половини, і переверніть кожну половину шкірою нагору, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
У мисці змішайте цедру та сік половини апельсина, французьку гірчицю, соєвий соус, сіль, апельсиновий сік та пресований часник. Ретельно перемішайте.
Покладіть скумбрію в миску з маринадом і залиште на 15-20 хвилин, щоб риба просочилася ароматами.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, нагрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм. Викладіть скумбрію на лист, застелений фольгою, шкірою вниз. Запікайте 10 хвилин.
Переверніть скумбрію шкірою вгору і продовжуйте запікати ще 5 хвилин, поки риба стане золотисто-коричневою і не буде готова.
Подавайте гарячу скумбрію, политу соусом з маринаду, додає "Мастер Шеф" Литвинова.