Витратьте трохи часу: "Мастер Шеф" Ярославський розповів, як приготувати домашній майонез
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував рецепт смачного домашнього майонезу і дав кілька корисних порад. Перед використанням ретельно обробіть яйця, відбирайте тільки цілісні та попередньо замочуйте їх у розчині соди або оцту на 20 хвилин (1 літр води, 25 г соди або 50 г оцту), потім промийте водою, порадив "Мастер Шеф" Ярославський.
Підказка: Замість води чи молока можна додати більше йогурту чи сметани, що додасть соусу додатковий смак.
Отже, перейдемо до створення чудового майонезу:
Інгредієнти:
- 2 жовтки
- 300-340 г нейтральної олії
- 1 ст. ложка ніжної гірчиці (25 г)
- Сіль за смаком
- 1 чайна ложка цукру
- Свіжемелений чорний перець
- Сік 1/3 лимону
- 50 г вологи (можна використовувати воду, йогурт чи сметану)
- Віночок або занурювальний блендер з насадкою для збивання
Приготування:
У глибоку миску помістіть жовтки, додайте сіль, цукор, гірчицю та перець. Ретельно збийте все віночком, прагнучи створення насиченої піни — ключового моменту для легкого процесу емульгації, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
З тонким струмком додайте масло, періодично вводячи його частинами і акуратно перемішуючи. Кількість масла підкоряється розміру жовтків.
"Мастер Шеф" Ярославський радить, у міру наближення до завершення додавання олії, маса набуде щільної та густої консистенції. Продовжуйте уважно перемішувати.
Введіть сік лимона, акуратно перемішайте і додайте вологу (воду, йогурт або сметану). Продовжуйте перемішувати та регулюйте смак, додаючи сіль чи цукор за потребою, поділився "Мастер Шеф" Ярославський.