Вівсянку готую тільки так: переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом
Переможниця тринадцятого сезону "Мастер Шеф" Аліна Бурик розповіла, що їсть вівсянку, приготовану лише в такий спосіб – із карамелізованим бананом.
Рецепт досить простий і швидкий, а в результаті вівсяна каша виходить фантастично смачною.
На дві порції вівсянки "Мастер Шеф" Аліна Бурик бере такі інгредієнти:
- вівсянка плющена - 150 г
- молоко - 225 г
- вода - 225 г
- сіль - 0,5 ч.л.
- банан - 0,5 шт.
Окремо до вівсянки переможниця "Мастер Шеф" готує карамелізований ромовий банан. Для цього нам знадобиться:
- банан - 1,5 шт.
- цукор - 2 ст.л.
- чорний ром - 2 ст.л. (не хвилюйтеся, він випарується, залишиться лише смак і аромат)
Плющену вівсянку промиваємо, заливаємо молоком із водою, додаємо сіль і ставимо варитися на маленькому вогні, періодично помішуючи.
Пів банана переможниця "Мастер Шеф" розминає виделкою та додає в каструльку до вівсянки, коли каша буде вже майже готова. Час приготування вівсянки дивіться на упаковці, тому що він може відрізнятися залежно від виробника.
Щоб приготувати карамелізований банан, "Мастер Шеф" Аліна Бурик чистить банан, розрізає його навпіл, а потім кожну половинку уздовж іще надвоє.
На суху сковорідку насипаємо цукор та розтоплюємо його до стану карамелі, за необхідності трішки помішуємо. Після цього викладаємо шматочки банана, вливаємо ром і готуємо приблизно хвилину, потім перевертаємо банан та смажимо ще хвилину-дві.
На тарілку викладаємо порцію вівсянки, зверху карамелізований банан і насолоджуємося.