Вона просто неймовірно смачна: рецепт сирої аджики з перцю, яка дуже добре зберігається
Рецептом ідеальної аджики з перцю поділилася популярна українська фудблогерка, авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина.
"Це моя улюблена аджика! Вона просто неймовірно смачна! Чудово зберігається цілий рік в холодильнику! Придає борщу просто неймовірного смаку! Спробуйте! Ви будете в захваті)", – радить блогерка.
Щоб приготувати смачну та пікантну аджику, нам знадобляться такі інгредієнти:
- перець солодкий червоний - 2 кг (маса не чищеного)
- гострий перець - 150 г
- часник - 200 г
- сіль - 2 ст.л.
- цукор - 8 ст.л.
- оцет 9% - 300 г
Зачищаємо солодкий і гострий перець від насіння та нарізаємо на довільні шматки. Якщо любите дуже гостре, то частину зерняток гострого перцю можна залишити. Часник також чистимо.
Солодкий перець, гострий перець і часник пропускаємо через мʼясорубку. До овочевої маси додаємо цукор, сіль, оцет і дуже добре перемішуємо.
Для цього рецепту не потрібно нічого гріти та варити, просто розкладаємо сиру аджику в чисті баночки, закриваємо кришками та відправляємо в холодильник. Зберігатися в холодильнику така аджика може більше року.
"Ця аджика для любителів гострого. До супів, на хлібець - чудово просто! Також завжди додаю її в борщ, суп-харчо, гострі страви типу чилі-кон-карне, в тушковані овочі, соте і т.д.", – додала кулінар.