Їжа, яка перемагає час: чому страви з McDonald's не псуються кілька тижнів – працівник розкрив головну таємницю
Чи замислювалися ви коли-небудь, чому бургери McDonald's можуть зберігатися довгий час і не пліснявіти? Колишній шеф-кухар McDonald's Майк Харац вирішив розкрити цей секрет і поділився своїм досвідом у соціальних мережах.
За словами Хараца, вся справа у мінімальній кількості жиру і вологи в бургерах. Волога – головний ворог довготривалого зберігання їжі, адже саме завдяки їй ростуть мікроби, що викликають плісняву. Але якщо вологи немає, мікроби не можуть розвиватися. А сіль, яка є у складі бургерів, поглинає залишки води, створюючи ще менш сприятливе середовище для мікроорганізмів.
Майк Харац провів цікавий експеримент і поділився ним у TikTok. Він помістив картоплю фрі та кілька бургерів у банки та спостерігав за їхнім станом протягом кількох тижнів. Через два тижні картопля фрі виглядала так само свіжо, як і в день купівлі, тоді як бургер, курячий бургер і рибний бургер почали вкриватися пліснявою. До десятого тижня бургери вже розклалися, але картопля фрі все ще виглядала новою. "Подивіться на це! Що з цим не так? Вона виглядає, як щойно куплена," – дивувався Майк.
Харац зазначив, що хоч він і працював у різних закладах швидкого харчування, де бачив булочки, вкриті пліснявою, це траплялося через неправильне зберігання. Він також підкреслив, що продукти McDonald's можуть псуватися за певних умов, але якщо дотримуватися всіх правил зберігання, вони залишаються свіжими значно довше.
Ще однією важливою причиною довговічності бургерів є те, що вони зневоднюються з часом. Волога випаровується, залишаючи продукти сухими. Крім того, McDonald's готує свої бургери добре просмаженими, що знижує вміст сирого білка, на якому люблять розвиватися мікроби.
Також, Жінка подала до суду на Microsoft: вони знають про те, на які секс-іграшки вона натискає "купити"