З кавою смачніше: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити вдома знаменитий торт "мурашник"
Переможниця одного із сезонів та колишня суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити торт та підготувати унікальне тісто з використанням м'ясорубки.
Інгредієнти:
Пісочне тісто:
- 500 г борошна
- 2 г солі
- 8 г розпушувача
- 300 г вершкового масла (жирністю 62%)
- 50 г яйця (1 шт.)
- ванільний цукор (за бажанням)
- цедра апельсина (за бажанням)
Карамельний крем:
- 450 г вареного згущеного молока (1 банка)
- 150 г вершкового масла (жирністю 62%)
- 2 г розчинної кави (за бажанням)
Для декору:
- шоколад
- волоські горіхи
- макс
Інструкції:
Для пісочного тіста змішайте борошно, сіль та розпушувач. Додайте вершкове масло, яйце, ванільний цукор і цедру апельсина. Замісіть м'яке тісто. Не перетирайте його, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Розділіть тісто на дві частини. Одну частину розмістіть у формі, змащеній олією та посипаним борошном. Сформуйте рівномірний шар.
Випікайте тісто в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин, поки воно не стане золотистим. Остудіть.
"Мастер Шеф" Глинська розповідає, для карамельного крему змішайте варене згущене молоко, вершкове масло і розчинну каву. Поставте на вогонь і нагрійте, помішуючи, доки не загусне. Остудіть.
Нанесіть половину крему перший шар тіста. Поставте у морозилку на 10 хвилин.
Викладіть другий шар тіста, нанесіть крем, що залишився. Прикрасьте шоколадом, горіхами та маком.
Поставте торт у холодильник на кілька годин, радить "Мастер Шеф" Глинська.