З куркою та грибами: шеф-кухар дала рецепт неймовірно смачних українських галушок
Шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram показала, як смачно приготувати галушки в вершковому соусі з куркою та грибами.
"Страва мого дитинства. Бабуся часто нам готувала такі галушки. Ось саме її рецептом сьогодні і поділюсь", – розповіла шеф-кухар.
Інгредієнти для галушок:
- кефір густий (або кисляк) - 150 г
- яєчний жовток - 1 шт.
- борошно - 250 г (за необхідності можна додати ще ~ 30 г)
- сода - 0,5 ч.л.
- сіль - дрібка
Для соусу з куркою та грибами:
- філе курячого стегна - 350 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- печериці - 300 г
- сметана - 200 г
- сіль, перець, часник - за смаком
Для приготування соусу цибулю нарізаємо кубиками, гриби розрізаємо на чотири частини, а курку нарізаємо невеликими шматочками.
На невеликій кількості олії спершу обсмажуємо цибулю кілька хвилин, слідом додаємо гриби та готуємо ще кілька хвилин. Після цього викладаємо на пательню курку та не поспішаємо перемішувати, щоб утворилася скоринка. Далі вливаємо трішки води чи бульйону та тушкуємо соус приблизно 30 хвилин.
Тим часом робимо галушки. Змішуємо кефір, яєчний жовток, сіль, соду та борошно, замішуємо мʼяке тісто, яке не липне до рук. Із тіста робимо ковбаски та нарізаємо їх, як на відео. Варимо галушки в киплячі воді приблизно 10-15 хвилин.
До курки з грибами додаємо сметану, сіль, перець, 1-2 зубчики вичавленого часнику та тушкуємо соус іще 5 хвилин. Подаємо галушки разом із соусом.