З літнім смаком та ароматом: рецепт тертого пирога із сиром для всієї родини
Літній тертий пиріг з нектаринами вийде дуже насиченим і з пікантним смаком, завдяки цитрусам, рецептом поділилася відомий кулінар та фудблогер «Anny cooking» .
Інгредієнти для тесту:
- М'яке масло - 180 г
- Цукор — 150 г
- Жовтки – 2 шт.
- Ваніль - за смаком
- Сіль - щіпка
- Борошно - 350 г
- Розпушувач – 1/2 ч.л.
- Сметана — 1 ст.л.
Інгредієнти для сирної начинки:
- Кисломолочний сир - 700 г
- Цукор — 150 г
- Ваніль - за смаком
- Білки - 2 шт.
- Сметана — 1 ст.л.
- Крохмаль - 1/2 ст.л.
Інгредієнти для фруктової начинки:
- Нектарини - 1 кг
- Цукор - 1 ст.л.
- Крохмаль - 1 ст.л.
- Лимонний сік - 2 ст.
Приготування:
Збийте м'яке масло з цукром до отримання однорідної маси. Додайте жовтки, ваніль і дрібку солі, знову збийте. Поступово додайте борошно, розпушувач та сметану, замісіть тісто.
Розділіть тісто на дві частини, одну частину помістіть у морозильник. У мисці змішайте кисломолочний сир, цукор, ваніль, білки, сметану та крохмаль. Добре перемішайте до одержання однорідної маси.
Нектарини наріжте шматочками. Змішайте нектарини з цукром, крохмалем та лимонним соком.
Розігрійте духовку до 180 °C. На дно форми для випікання рівномірно розподіліть першу частину тіста. Зверху викладіть сирну начинку, потім фруктову начинку з нектаринів.
Дістаньте тісто, що залишилося з морозильника і натріть його на великій тертці прямо на фрукти, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Поставте пиріг у духовку і випікайте при 180°C протягом 45-50 хвилин.