З оригінальним смаком: рецепт соковитої домашньої шаурми з куркою та пікантним соусом

З оригінальним смаком: рецепт соковитої домашньої шаурми з куркою та пікантним соусом

Цей рецепт допоможе вам зробити ідеальну шаурму із соковитим курячим філе, ароматним соусом та свіжими овочами, поділилася фудблогер "Alinaumami" .

Інгредієнти:

Для маринаду курячого філе:
  • Куряче філе – 500 г
  • Ваша улюблена приправа для курки – до смаку
  • Сіль та перець – за смаком
  • Соус теріяки – 2-3 столові ложки
  • Рослинна олія – для обсмажування
Для соусу:
  • Сметана - 100 гр
  • Йогурт – 100 г
  • Майонез – за бажанням, 1-2 столові ложки
  • Соус шрирача – 1-2 чайні ложки (за смаком)
  • Соєвий соус – 1 столова ложка
  • Зіра – 1/2 чайної ложки
  • Сіль та перець – за смаком
  • Сухий часник або свіжий – 1-2 зубчики
  • Лимонний сік - 1 столова ложка
Для овочевої начинки:
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Маринований огірок – 1 шт.
  • Листя салату чи капуста – 100 г
  • Помідор – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Кінза – невеликий пучок
  • Морква по-корейськи – 100 г
Додатково:
  • Лаваш – 4-6 аркушів

Спосіб приготування:

Наріжте смужками куряче філе. У мисці змішайте приправу для курки, сіль, перець та соус теріяки. Помістіть куряче філе в маринад, добре перемішайте і залиште на 30 хвилин для просочення.

Обсмажте замариноване філе на невеликій кількості олії до готовності. Дайте трохи охолонути. У мисці змішайте сметану, йогурт і, за бажанням, майонез.

Додайте соус шрирача, соєвий соус, зіру, сіль, перець, часник та лимонний сік. Добре перемішайте до одержання однорідного соусу. Наріжте свіжий огірок, маринований огірок, помідор та солодкий перець тонкими смужками.

Подрібніть кінзу та листя салату або капусту. Приготуйте моркву корейською або використовуйте готову. Розкладіть лист лаваша на робочій поверхні.

У центр лаваша викладіть трохи соусу, розподіліть його. Зверху додайте обсмажене філе куряче.

Потім покладіть нарізані овочі: свіжий огірок, маринований огірок, помідор, солодкий перець, салат або капусту, кінзу та моркву по-корейськи. Зверху полийте ще трохи соусу.

Загорніть лаваш, підгинаючи краї, щоб вийшов щільний рулет. Підсмажте шаурму на сухій сковороді з обох боків до золотистої скоринки.

Цей соковитий крабовий салат першим зметуть із столу: цікавий рецепт.

Як швидко приготувати лаваш із крабовими паличками: простий рецепт соковитої закуски.

Рецепт улюбленого крабового салату по-новому: все змінить інгредієнт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

На фронті загинув син головного рабина України: "Призвали до армії через тиждень після народження дитини"

За омлет або відбивні заплатите втридорога: яйця та курятина б'ють рекорди — як зекономити

Вчені знайшли голову багатоніжки розміром з авто і поставили крапку у 100-річній суперечці

Українська журналістка влипла у скандал через погрози онлайн-магазину

Ніжний банановий хліб: "Мастер Шеф" розповіла, як просто приготувати солодкий перекус

"Погроза Керімову — це погроза Путіну": що означає оголошення Кадировим кровної помсти

З Донецької області евакуювали понад мільйон цивільних, залишилося - 335 тисяч

У Києві встановлюють нові світлофори: де зміниться рух

Оголошено нобелівську лауреатку з літератури

Закон про підвищення податків дасть 130-135 млрд гривень у 2025 році: які ще подробиці та прогнози дали в Раді

З українців за закриття деяких рахунків вимагають значну частку коштів: в НБУ попередили

Ощадбанк обмежує перекази: які суми будуть доступні українцям

В багатоповерховому будинку в передмісті Києва стався вибух

В одеському закладі стався скандал через російську музику: з’явилося відео

Палили авто та залізничні об`єкти: СБУ та Нацполіція викрили ще 5-х російських агентів