За годину ідеальний десерт: детальний рецепт повітряного мармурового кексу з какао
Ніжний шоколадно-ванільний кекс, який підкорить гостей за столом можна зробити за короткий час, секретами рецепту поділилася кулінар і фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 150 г цукру + щіпка солі
- 120 г молока
- 125 г олії
- 250 г борошна
- 1 ст. крохмалю
- 1 ч. л. розпушувача
- 3 ст. какао + 3 ст. молока
- 1 ч.л. ванільного цукру
Приготування:
Якщо використовуєте металеву форму розміром 26х11 см, змастіть її олією та вистеліть пергаментним папером. Якщо форма силіконова, достатньо змастити її краплею олії.
Збийте яйця з щіпкою солі і цукром на швидкості міксера вище за середню, близько 5 хвилин. Додайте молоко та олію, продовжуючи збивати. В окремій мисці змішайте борошно з крохмалем та розпушувачем.
У два прийоми просійте борошняну суміш у збиті яйця, щоразу збиваючи на мінімальній швидкості. Розділіть тісто на дві рівні частини. В одну частину додайте какао та 3 столові ложки молока, добре перемішайте.
До другої частини додайте ванільний цукор і також ретельно перемішайте. У підготовлену форму викладайте тісто по черзі столовою ложкою у шаховому порядку. Потім за допомогою шпажки чи вилки зробіть візерунок на поверхні тіста.
Випікайте кекс у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин.