Забудьте про банальний крабовий салат: фіналіст "Мастер Шеф" показав рецепт ідеальної закуски з крабових паличок
Фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько продемонстрував, що з крабових паличок не обовʼязково готувати банальний крабовий салат.
На заміну крабовому салату учасник "Мастер Шеф" вирішив зробити прості, швидкі та смачні закуски, наприклад, кульки з крабових паличок, а також рулет із лаваша.
Для приготування крабових кульок фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- 250 г крабових паличок
- 2 яйця
- 100 г сиру
- 2 зубчики часнику
- 2 ст.л. майонезу
- 2 г солі
- 30 г зелені (кропу)
Фіналіст "Мастер Шеф" спершу відварює яйця, охолоджує їх і натирає на дрібну тертку. Сир також дрібно натираємо. Крабові палички дуже дрібно нарізаємо.
2/3 нарізаних крабових паличок змішуємо з яйцями та сиром, додаємо майонез, подрібнений часник і сіль. З цієї маси формуємо кульки.
1/3 крабових паличок зірка "Мастер Шеф" змішує з дрібно нарізаним кропом, панірує в цій суміші кульки – і закуска на заміну крабовому салату готова.
Щоб приготувати рулет із лавашу з крабовими паличками, фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько бере:
- лаваш - 1 великий або 2 невеличких
- намазка з креветками - 250 г
- огірки - 2 середні
- крабові палички - 200 г
- яйця - 4 шт.
- зелень (кріп, зелена цибуля)
- кукурудза консервована - 0,5 банки
- сир твердий - 100 г
- картопляні чипси - 50 г
Лаваш змащуємо намазкою, викладаємо на нього слайси огірка, розрізані навпіл крабові палички, натерті сир і варені яйця, дрібно нарізану зелень, кукурудзу та загортаємо все в рулет. У кінці фіналіст "Мастер Шеф" розрізає рулет із крабовими паличками на шматочки та посипає їх зверху крихтою чипсів.
Ніжні і соковиті - голубці із пекінської капусти вийдуть незвичайними.
Супер закуска: найпростіший рецепт моркви по-корейськи без зайвого клопоту.
Знаменитий салат із пекінської капусти і моркви по-корейськи - замінить обід або вечерю.