Забудьте про магазинний: ресторатор дав простий рецепт домашнього майонезу
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F209b78d1b4a714726205a74e1239ba64.jpg)
Одеський ресторатор Савва Лібкін на своїй сторінці в Instagram розповів, як приготувати ідеальний домашній майонез, після якого ви забудете про магазинний.
Домашній майонез виходить значно смачнішим за покупний, не містить шкідливих добавок, а готується дуже просто та швидко.
Також можна самостійно регулювати консистенцію майонезу залежно від того, як ви хочете його використовувати: для салатів підійде більш рідкий варіант, а для бутербродів – більш густий.
Щоб приготувати ідеальний домашній майонез, ресторатор радить брати такі інгредієнти:
- олія (краще брати оливкову холодного віджиму) - 140 г
- жовтки яєчні - 2 шт.
- гірчиця діжонська - 20 г
- вершки рослинні - 20 г
- лимонний сік - 10 г
- сіль і перець - на смак
Для приготування майонезу ресторатор у скляну або порцелянову миску викладає яєчні жовтки, додає сік лимона, сіль, білий перець і гірчицю та збиває цю суміш.
Після цього поступово починаємо додавати олію, продовжуючи активно збивати масу. Продовжуємо додавати олію та збивати майонез до отримання ідеальної текстури.
У кінці ресторатор додає до соусу рослинні вершки, перемішує все та доводить майонез до смаку сіллю та перцем.
Для стабілізації обовʼязково відправляємо майонез на кілька годин у холодильник.
Ресторатор наголосив, що майонез подають лише свіжим, його не можна нагрівати та використовувати при запіканні.
Леся Нікітюк розкрила секрет борщу, від якого у захваті.
Додайте всього один інгредієнт - зірка "Жіночого кварталу" підказала, як покращити смак улюбленої страви.
Без тіста і духовки - Ольга Сумська поділилася рецептом швидкої піци на сковороді.