Закарпатські смаки: паштет із квасолі та сушених грибів, який легко зробити вдома
Учасниця 12-го сезону кулінарного шоу «МастерШеф» Мирослава Пекарюк розповіла, як зробити смачний паштет та використати при цьому доступні продукти.
Цього разу на своїй сторінці у соцмережах вона розкрила секрети приготування апетитного та ароматного квасолевого паштету із сушеними білими грибами.
Інгредієнти:
- Біла велика квасоля - 500 г
- Сушені білі гриби - 50 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 4 зубчики
- Біттер — 1 ч. л.
- Сіль, перець, паприка (за смаком)
Приготування:
Відваріть квасолю у підсоленій воді до готовності. Сушені гриби залийте окропом на 15-20 хвилин, щоб вони розм'якшилися.
Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на дрібній тертці. Розм'якшені гриби наріжте довільно, залишивши воду, де вони замочувалися.
На сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте моркву та тушкуйте разом. Потім додайте нарізані гриби, трохи води із грибів, сіль, перець, паприку, перемішайте. Додайте відварену квасолю, видавіть часник і тушкуйте 15–20 хвилин.
Перекладіть усю масу в блендер, додайте гірчицю і подрібніть до однорідної консистенції паштетної.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.